Ювентус продължава непобеден да пори вълните в откритото и спокойно пред себе си море в Серия А. Първият по-голям тест за "бианконерите" през 2019-а е Лацио, а при успех торинци ще продължат да увеличават безгрешната си серия от успехи срещу грандовете на италианския футбол през този сезон.

Наполи и Милан ще се сблъскат в най-големия мач на настоящия рунд, а Интер продължава да търси по-постоянни игри, които да направят отбора конкурентен поне за второто място през тази кампания.

Ето какво ни предлагат най-интересните сблъсъци от 21-ия кръг на Серия А:

Милан - Наполи

Топсблъсъкът на 21-ия кръг ще се състои на „Сан Сиро“. 4-ия срещу 2-ия в напечен мач, който е с важна роля за позициите на двата тима в таблицата.

Милан продължава битката за Топ 4 с римските Рома и Лацио. Момчетата на Дженаро Гатузо са 4-ти (34т.) на точка пред „вълците“ и на две пред „орлите“.

Карло Анчелоти

източник: Gulliver/Getty Images

За Наполи неуспехът би значел възможно скъсяване на дистанция с Интер, който въпреки грешката в миналия кръг (равенство 0:0 със Сасуоло) още сега може да се доближи на 4 пункта зад „партинопеите“.

През седмицата Милан финализира един входящ и един изходящ трансфер. Съставът бе напуснат от Гонсало Игуаин (отиде в Челси), който бе под наем от Ювентус от началото на сезона (6 гола в 15 мача в Серия А). Неговото място обаче ще заеме досегашния нападател на Дженоа – Кжиштоф Пионтек (13 гола от началото на сезона в шампионата), който бе спазарен за 35 млн. евро.

Гатузо и Игуаин след гола за 2:1 срещу СПАЛ

източник: Gulliver/GettyImages

Срещата ще бъде емоционална за наставника на Наполи – Карло Анчелоти, който за първи път застава срещу бившия си Милан на "Сан Сиро" (играл като футболист и водил тима като треньор между 2001 и 2009-а г.). Той се завръща за втори път в Милано, след като пое Наполи – първият бе по празниците, когато южняците допуснаха драматично поражение от Интер (0:1).

Анчелоти спечели цели 8 големи трофея начело на Милан, включително една шампионска титла (2003 г.) и две купи в Шампионската лига (2003, 2007 г.).

Наполи се надява да се откъсва все повече от Интер в битката за второто място, с оглед на твърде голямата дистанция между себе си и първия Ювентус. На този етап „бианконерите“ изглеждат неуловими на върха.

Дженаро Гатузо и Кжищоф Пионтек

източник: twitter.com/acmilan

Милан продължава да страда от липсата на Сапата, Калдара, Билиа и Бонвентура. Очаква се дебют да направи Пионтек, но решението дали да бъде титуляр ще се взема в последния момент.

Родригес, Романьоли, Мусакио и Кадара ще играят в защита. В средата на терена ще оперират Кесие, Бакайоко и Пакета, а напред – Чауханоглу, Кутроне и Сусо.

За Наполи аут е травмираният Влад Кирикеш. Алан, Инсиние и Кулибали се завръщат след наказания, но Анчелоти заяви, че Алан няма да вземе участие в сблъсъка с оглед на непрекъснатите спекулации за бъдещето му и явния интерес на ПСЖ.

Лоренцо Инсиние

източник: Gulliver/Getty Images

В схема 4-4-2 в средата на терена ще действат Кайехон, Диавара, Хамшик и Руис, а като изнесени нападатели – Мертенс и Инсиние.

Двата тима са в серия от две поредни победи в шампионата. Много драматична бе последната среща помежду им – на „Сан Паоло“ в началото на сезона, когато Наполи осъществи обрат от 0:2 до 3:2.

Срещата между Милан и Наполи е в събота, 26 януари, от 21:30 часа, като нея ще можете да гледате пряко по Max Sport 3.

Срещата между Сасуоло и Каляри е в събота, 26 януари, от 16:00 часа, като нея ще можете да гледате пряко по Max Sport 3.

Срещата между Сампдория и Удинезе е в събота, 26 януари, от 19:00 часа, като нея ще можете да гледате пряко по Max Sport 3.

Торино - Интер

Колебанията на Интер продължават, като тимът на Лучано Спалети е с две равенства от последните си 4 мача. Това засега не оказва влияние върху позицията на тима (3-ти), но увеличава разликата с втория Наполи.

С оглед на дербито между Милан и Наполи, Интер ще изкача грешка на своя съперник и ще опита да вземе пълния комплект точки срещу трудния за преодоляване Торино. Друг различен сценарий единствено ще отдалечи „нерадзурите“ с още от второто място.

Интер - Сасуоло

източник: Gulliver/Getty Images

Торино остава колеблив, намирайки се в средата на таблицата, с един успех в последните си 6 двубоя. Валтер Мадзари няма да може да разчита на Солиано Мейте, който е наказан. Възможно е халфът Даниеле Базели също да пропусне сблъсъка поради травма.

Кристиан Ансалди ще играе в средата на терена след силните си изяви в последните мачове, докато атаката на „Ил Торо“ трябва да бъде поведена от Андреа Белоти и Яго Фалке.

Интер си осигури подписа на бранителя на Атлетико Мадрид Диего Годин и той ще отиде на ‚Джузепе Меаца“ през лятото. През седмицата пък клубът привлче и десния бек на Саутхемптън Седрик Соареш (под наем до лятото), който ще трябва да бъде алтернатива на непрекъснато контузващия се Шиме Върсало.

Единствен Кейта е контузен за Интер, но поради по-периферната му роля от началото на сезона това няма да окаже кой знае какво влияние.

Интер - Сасуоло

източник: Gulliver/Getty Images

Очаква се хърватинът Върсало да остане на пейката за сметка на Д‘Амброзио, който ще окупира позицията на десния бранител.

Брозович и Весино ще действат пред защитата, а Политано, Жоао Марио и Перишич ще са зад изнесения голмайстор Мауро Икарди. Самият той се очаква да поднови договора си с тима за поне още няколко години със заплата от 9 млн. евро на сезон.

Срещата между Торино и Интер е в неделя, 27 януари, от 19:00 часа, като нея ще можете да гледате пряко по Max Sport 3.

Лацио - Ювентус

Ювентус реди като в броеница победа след победа.18 успеха и нито една загуба в 20 кръга (плюс 2 равенства) за „Старата госпожа“, което отвори огромна разлика от 9 точки (56 т.) с втория Наполи (47 т.).

Визитата до Рим е първи голям тест за играчите на Алегри през 2019-а, след като през есента всички топтимове в първенството бяха победени.

Ювентус - Милан 1:0

източник: Gulliver/Getty Images

Очаква се Юве днес да изравни собствения си рекорд от 1957/1958 г. при Любиша Брочич, когато тимът вкарва в 29 последователни мача във всички състезания. В момента тимът е в серия от 28 двубоя, в които е отбелязан поне един гол.

Торинци също така са непобедни в 22 срещи извън дом в Серия А (18 успеха, 4 равенства). Още една добра новина за гостите е, че те печелят последните си 5 двубоя на „Олимпико“ срещу този съперник.

Наполи - Лацио

източник: Gulliver/GettyImages

Лацио можеше необезпокоявано да се намира в в Топ 4, притискайки дори третия Интер, но момчета на Симоне Индзаги записаха 2 победи, 2 равенства и 2 загуби в последните си 6 двубоя. Хиксът с Торино (1:1) и поражението от Наполи (1:2) дори позволиха на градския съперник Рома да прескочи „римските орли“.

Лацио ще бъде без Луис Фелипе (контузен), Адам Марушич и Франческо Ачерби (наказани). Любопитното е, че Ачерби бе играл в 149 последователни мача и едва сега трябва да остане извън терен поради санкция.

Опциите в защита са лимитирани, след като Раду, Уолъс и Бастош, а като халф-бекове – Лулич и Патрич. Пароло, Лейва и Милинкович-Савич ще действат в средата на терена, а напред Лацио ще опита да притесни съперника чрез Луис Алберто и Чиро Имобиле.

Марио Манджукич Кристиано Роналдо

източник: Gulliver/GettyImages

Юве страда от голям брой контузени състезатели – Хуан Куадрадо, Андреа Бардзали, Марио Манджукич, Мехди Бентиа (който се очаква да поеме към катарски отбор в следващите дни). Пянич, Кансело и Кедира остават под въпрос, но е възможно босненецът да бъде рискуван.

Ако това не се случи в средата за Ювентус ще действат Джан, Бентанкур и Матюиди. Дибала, Коста и голмайсторът на Серия А (14 гола) Кристиано Роналдо ще поведат атаката на тима както се случи при успеха над Киево (3:0) в миналия кръг.

Срещата между Лацио и Ювентус е в неделя, 27 януари, от 21:30 часа, като нея ще можете да гледате пряко по Max Sport 3.

Срещата между Киево и Фиорентина е в неделя, 27 януари, от 13:30 часа, като нея ще можете да гледате пряко по Max Sport 3.

Срещата между Аталанта и Рома е в неделя, 27 януари, от 16:00 часа, като нея ще можете да гледате пряко по Max Sport 3.

Срещата между Емполи и Дженоа е в понеделник, 28 януари, от 21:30 часа, като нея ще можете да гледате пряко по Max Sport 3.