Ултрасите на Милан затвърдиха намерението си да направят показен протест срещу решението на клуба да назначи Стефано Пиоли за наставник на отбора. Това ще се случи тази вечер при официалния дебют на треньора.

„Росонерите” приемат новака Лече в 8-ия кръг, като срещата стартира от 21,45 часа българско време. Победата е повече от задължителна за Пиоли, след като неговият предшественик Марко Джампаоло стана най-бързо уволнения наставник в историята на Милан след 4 загуби в откриващите си 7 мача.

Назначението на 52-годишния Пиоли се случи в началото на международната пауза за националните отбори, като още преди да бъде официализирано из мрежата тръгна кампания срещу привличането на специалиста. Основен мотив за фенската неприязън е миналото на Пиоли, обвързано с кръвния враг Интер – като дете той е бил почитател на „нерадзурите”, а през сезон 2016/2017 дори им беше треньор.

Най-радикалните привърженици на Милан обявиха, че ще бойкотират срещата срещу Лече, като свалят всички от обичайните си банери на „Сан Сиро” и мълчат в хода на целия двубой. Атмосферата определено ще бъде странна, тъй като не е ясно колко от останалите привърженици ще ги подкрепят.

По официални данни за срещата са продадени 48 хиляди билета – в тях попадат и 2700 за привържениците на Лече. Ултрасите са категорични, че няма да издадат звук от първия до последния съдийски сигнал. Техният единствен коментар ще бъде под формата на обидни банери по адрес на клубното ръководство.