Бившият капитан на Милан Рикардо Монтоливо обяви, че се разделя с клуба, наранен от факта, че през изминалия сезон не записа нито едно участие за клуба.

Бившият италиански национал беше изваден от състава от треньора Дженаро Гатузо за целия сезон. Договорът на Монтоливо изтича това лято и той ще си тръгне като свободен агент. Чрез публикация в „Инстаграм” той изрази своето разочарование от начина, по който се разделя с клуба, но не забрави да благодари на привържениците за подкрепата през годините.

“Седем сезона с тази великолепна фланелка... четири години с капитанската лента“, започва италианецът своето изявление.

“След това... отнеха ми капитанската лента без да кажат нито дума, не ми дадоха нито минута на терена и отново нямаше нито дума.“

“Не получих възможност да се сбогувам на стадиона, но и аз не казах нито дума. Спестих сили, за да извикам с пълен глас “Благодаря“ на всички “росонери“, продължи своята изповед той.

“Благодаря ви като капитан и като наранен мъж, който обаче ще продължи да държи главата си високо, знаейки, че винаги е държал на думата си и е изпълнявал по професионален начин задълженията си към клуба. Раните зарастват и любовта към тази фланелка остава за цял живот... Форца Милан!“, завърши своята изповед бившият капитан на миланския гранд.

34-годишният Монтоливо премина в състава на Милан през 2012 година като свободен агент от Фиорентина, записвайки 158 мача за клуба, в които има 10 гола и 15 асистенции.

Автор: Емануил Тодоров