Президентът на бейзболния клуб Ню Йорк Янкис - Ранди Ливайн, влиза в Борда на директорите на италианския гранд Милан, съобщиха "росонерите" на официалната си страница.

Ливайн е в Янкис повече от 20 години на различни позиции, но винаги в управленскототяло. Той беше най-важната личност при изграждането на новия "Янки Стейдиъм", който беше завършен през 2009-а година.

"Ранди е голямо име, водеща личност в спортния и развлекателния бизнес", заяви президентът на Милан Паоло Скарони. "Неговият опит и експертно мнение ще се интегрират с нашите, допринасяйки по пътя на растеж на клуба и създавайки възможности за разширяване на глобалната му привлекателност".

Американската инвестиционна фирма RedBird Capital обедини сили със собствениците на Ню Йорк Янкис през август миналата година, за да завърши придобиването на Милан, което е на стойност 1,2 милиарда евро (1,3 милиарда долара).

Милан, който беше шампион през сезон 2021/22, в момента е на второ място в Серия А c 38 точки, девет зад лидера Наполи. "Дявола" среща Лацио в средващия си мач от първенството във вторник.

Автор: Атанас Василев/БТА