Президентът на Милан Паоло Скарони обеща, че през следващите дни ще се случат важни събития, свързани с трансферния пазар на „росонерите“. Скарони също така похвали новите придобивки Дивок Ориги и Ясин Адли, които се присъединиха към “Дявола” в последните дни.

“Имахме няколко фантастични седмици след спечелването на Скудетото. Всички ние помним шествието с автобуса в продължение на 4 часа и половина, заобиколени от невиждана преди това тълпа от празнуващи фенове. Днес на Миланело видях голям ентусиазъм. Срещнах се с треньора Стефано Пиоли, който е под пара дори и сега. Почти всички играчи са тук. Последните, които бяха с националните си отбори, се завръщат. До петък всички ще са тук. Паоло Малдини и Фредерик Масара работят върху пазара от 1 юли и ще продължат да изпълняват своите стратегии и проекти. Убеден съм, че важни неща ще се случат през следващите дни“.

„Впечатлени сме какъв тип хора са Ориги и Адли. Това е най-добрият знак, че ще се приспособят добре тук, защото, както всички ние видяхме, адаптирането към ентусиазиран отбор, съставен от помагащи си хора, беше ключът за успеха на Милан през миналия сезон и за този, на който се надяваме през следващата кампания“.

„Една от минималните ни цели е да преодолеем груповата фаза на Шампионската лига, което би било голям успех за мен. Разбира се, ако стигнем по-далеч, ще е още по-добре. Ние сме оптимисти и сме уверени, а тимът е готов. Разполагаме с всички предпоставки, за да се справим добре”, коментира Скалони пред клубната телевизия.