Президентът на Милан Паоло Скарони за пореден път изрази нетърпението си около забавения процес с проекта за новия стадион на “росонерите” и Интер. Той подчерта, че става все по-реалистично съоръжението да бъде изградено извън града, какъвто вариант съществува.

“След 1000 дни, след като се отказахме от много неща и приехме исканията на общината, надявам се, че това ще престане да бъде проектът на Интер и Милан и ще започне да бъде проектът на Милано, ускорявайки процеса вместо да чакаме още 1000 дни. Реал Мадрид печелят по 145 млн. евро годишно от стадиона си, а Милан - 34 млн. Как може феновете да си мислят, че се съревноваваме с Реал Мадрид, които печелят с пет пъти повече?"

"Спешността на новия стадион е абсолютна. Веднага щом имаме одобрен проект, ние ще го започнем, без значение дали ще е в “Сан Сиро”, или не. Който и да е собственик на Милан и Интер, той иска едно и също. Въпросът за собствеността на клубовете не е релевантен по тази тема. Не знам нищо за преговорите с “Инвесткорп”, не искам да говоря за неща, в които не съм замесен. “Елиът” отговарят за това, а не аз. Аз съм просто зрител.

"Преместването на проекта в Сесто Сан Джовани? Когато си говорим за преместване извън Милано, говорим относително. Това е лесно достъпно място, а не такова на 50 км. от Милано. С всеки изминал ден този план “Б” става все по-реалистичен. Целият проект за “Сан Сиро” беше измислен в пълно съдействие с Интер и няма нужда да променяме отношението си. Дори феновете на двата отбора, които са съперници на терена, нямат сериозни различия в други ситуации. Има носталгични и даже авторитарни гласове, но винаги съм си мислел, че светът продължава напред. Всичко се променя, включително и стадионите. Все пак събориха “Уембли”, който е също толкова иконичен, колкото и “Сан Сиро””, коментира Скарони по време на спортно събитие на самия стадион.