Президентът на Дженоа Енрико Прециози призна, че не е изненадан от страхотната форма, която неговият бивш играч Кжищоф Пионтек демонстрира след трансфера си в Милан. Според колоритния бос полският нападател вече е играч, на когото е по силите да отбележи 35 гола в рамките на една кампания.

„Росонерите” платиха 35 милиона евро на Дженоа през януари, а това се оказа един от най-сполучливите им ходове. В 6 мача във всички турнири голаджията има 7 попадения и не изглежда, че има намерение скоро да спира.

„Дали очаквах тези голове в Милан? Да, иначе не бих го продал за такава сума. Очевидно той е важен футболист. Много хора не са доволни от сумата по трансфера и всичко останало, но това беше операция, която бяхме длъжни да направим”, заяви Прециози, който е в жесток конфликт с болшинството фенове на отбора.

Феновете на Дженоа: Прециози, един ден ще умреш, а клубът - не

„Пионтек не ме изненадва. Мисля, че в отбор, който може да му създаде повече шансове в атака, той ще съумее да се покаже по най-добрия начин. В сравнение с Милан ние нямаме кой знае какви опции в атака. Съвсем различен отбор сме.”

„Милан има различни варианти, съответно повече шансове за гол в рамките на един мач. Според мен Пионтек е в състояние да отбележи повече от 35 гола в рамките на един сезон.”

„Дали съжалявам за трансфера? Не, доволен съм, защото момчето се справя. Поставете се на мястото на шивача, който ви е ушил дреха, която ви пасва идеално. Получихме известна сума пари – на някои им се струват малко, но за нас бяха точното количество. Бяхме длъжни да осъществим тази продажба, желая на Пионтек и Милан да постигнат успехите, които заслужават”, допълни Прециози.