Вчера в една от социалните мрежи се зароди словесна престрелка между халфът на Милан Сусо и бившият вицепремиер на Италия Матео Салвини. Както е известно лидерът на крайно дясната политическа партия „Лига” е един от най-популярните фенове на росонерите и често може да бъде забелязан в ложите на „Сан Сиро”.

Вчера на официалната страница на Милан в една от социалните мрежи клубът поздрави Сусо за 26-ият му рожден ден. Веднага под публикацията за испанеца Салвини написа: „Най-добри пожелания! Надявам се Дядо Коледа да ви донесе известна бързина, решителност и желание за игра”, гласеше поста на бившия вицепремиер на Италия. Отговорът на техничното крило не закъсня и футболиста на росонерите написа: „Благодаря! С надеждата, че Дядо Коледа ще ви донесе малко бързина, решителност и желание за по-добро управление, много по-добро на страната, която обичам”, отговори Сусо.

Добре е известно, че Матео Салвини е много активен в социалните мрежи и словесната битка между двамата тепърва може да се разрасне.

Критиките на лидера на „Лига” не са без основания, тъй като Милан прави катастрофален сезон и се намира на незавидното 14-о място в Серия А. Наскоро в клуба се извърши треньорска рокада след като Марко Джампаоло бе заменен на поста от Стефано Пиоли. До момента Сусо тотално разочарова с представянето си като за 11 мача реализира едва 1 гол при победата с 1:0 над СПАЛ. На росонерите им предстои дерби в неделя, когато от 19:00 часа приемат на „Сан Сиро” Наполи.