Геймърският скандал „Златан“ е на път да бъде разрешен напълно. След като през ноември миналата година нападателят на Милан Златан Ибрахимович се обяви против използване на името и лицето му в играта FIFA, от компанията запазиха хладнокръвие и разясниха ситуацията. Тогава EA Sports отговори както на играча, така и на неговия агент Мино Райола, допълнително налял масло в огъня.

Отношение сега взе и вицепрезидентът на компанията производител Дейвид Джаксън, който разкри отношенията между двете страни. Причината играчът да няма основание за претенции пък е партньорство между италианския гранд и американската компания. 

„По отношение на Златан, ние имаме договор, както със Серия А, така и с Милан – обясни Джексън. - От клубовете са много, много ясни към техните играчи, които предлагат да се използват колективни имиджови права на бизнес партньори, за да може по този начин да се плащат за подобряване на тренировъчната база и детско-юношеската школа. Така че ние плащаме на Милан, а Милан плаща на Златан. Поради това ние плащаме на Златан. - Така че мисля, че тук става въпрос за малко недоразумение."

Самият играч пък не само се възпротиви, но дори поведе бунт на футболистите. Стотици подкрепиха шведа с финансови претенции, а сред тях бе и Гарет Бейл. Те атакуваха и профсъюза на футболистите FIFPro като страна в спора, но организацията се разграничи от тях и оправда използването на образите на играчи във видеоигри./Труд


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.