Легендата на Милан Паоло Малдини ще помогне за подписването на нови договор на вратаря Джанлуиджи Донарума. Това ще е последният жест на славния капитан на „росонерите“ преди да се оттегли от клуба.

Италианският сайт Calciomercato.com твръди, че младият страж ще удължи контракта си, който изтича през юни 2021 година, в следващите няколко седмици.

Информациите сочат, че напускането на Донарума като свободен агент следващото лято ще е катастрофален удар по финансовото състояние на Милан. Паоло Малдини се е заел да предотврати това и няма да остави тежката задача за своя наследник.

Вратарят е едно от последните останали бижута на „росонерите“ и за подписа му има много желаещи, както от Италия, така и от чужбина. Донарума спокойно може да отклони предложението и през януари да преговаря с друг клуб и дори да си осигури много по-изгодна сделка.

Според медиите в Италия младият страж има голямо уважение към легендата Паоло Малдини и това ще доведе до щастлив край на сагата за Милан. Двамата не искат да поставят клуба в такава тежка ситуация и Донарума ще се съгласи да поднови договора си.