Новото попълнение на Милан Кжищоф Пионтек демонстрира страхотно самочувствие при представянето си. "Роден съм готов и ще направя всичко, за да върна Милан в Шампионска лига". Трансферната сума на поляка е 35 милиона евро, а бившият голаджия на Дженоа е решен да има успех на "Сан Сиро".

"За мен това е още една стъпка напред в моята кариера. Надявам се да играя добре с Кутроне. Искаме да вкарваме много голове заедно и се надявам, че нещата ще са добре за нас. Мога да играя с друг нападател до мен."

"Не съм мислел, че някога ще дойда тук. До мен е Малдини, на когото съм се възхищавал. За мен е огромна чест да бъда тук."

"Роден съм готов. Готов съм сега и ще направя всичко, за да върна Милан в Шампионската лига. Ще се боря за Милан. Бях фен на Милан като малък и мечтата ми беше да играя тук. Просто да стоя тук до легенди като Малдини и Леонардо е огромна чест."

"Надявам се, че мога да покажа моя талант във всеки мач. Мога да кажа всичко тук, но всичко ще се реши на терена. За мен е удоволствие да бъда тук. Нападател съм, искам да вкарвам във всеки мач, да работя много здраво и после ще видим какво ще се случи на терена."

"Винаги съм вярвал в себе си. Исках да покажа нещо добро в Серия А, когато се присъединих към Дженоа. За мен е важно да вкарвам, защото съм нападател. Същият човек съм като преди да мина в Дженоа."

"Футболът е такъв, непредвидим. Очаквах, че след като вкарах 13 гола, други клубове ще имат интерес към мен, въпреки че не очаквах Милан да бъде един от тях."

"Сезонът с Дженоа бе леко турбулентен, но това е футболът. Искам да тренирам здраво, смяна на треньора не е проблем за мен и бе същото в Дженоа. Страхотно е да играя на Сан Сиро, но мисля, че винаги ще е важно какво се случва на терена. Фокусиран съм върху това и ще дам всичко от себе си. Искам да играя в Шампионска лига. Носи ми огромна наслада да играя за Милан и ще направя всичко, за да вкарвам", допълни Пионтек.