Милан трябва да се справи успешно със серията от мачове в следващите дни без своя голмайстор Златан Ибрахимович. Ветеранът, който има 14 гола в 14 шампионатни мача този сезон, получи мускулна контузия при победата над Рома в неделя с 2:1 и ще се възстановява десетина дни.

Старши треньорът на "росонерите" Стефано Пиоли остава уверен, че Милан ще печели мачове и без своя лидер, както вече това се случи по-рано през сезона. Милан има пет победи в осем мача без Ибрахимович в предишни периоди от кампанията, когато ветеранът лекуваше контузии.

Контузията ще помогне на Златан да се съсредоточи върху музикалния фестивал Сан Ремо, където ще бъде специален гост тази седмица.

"Златан е нашият шампион, но и без него се справихме добре в неделя, имаме и други силни индивидуалности. Фактът, че побеждаваме и когато той не е на терена, показва, че отборът има класа", коментира Пиоли преди утрешния мач от Серия А срещу Удинезе. Победата над Рома в неделя прекъсна серията от четири мача без победа във всички турнири за Милан и Пиоли се надява, че неговият отбор отново ще влезе в победна серия.

"Случват се спадове при подобна сгъстена програма от мачове. Сега трябва да покажем, че сме силен тим и тази негативна серия е случайна. Предстои решителната част от сезона и трябва да бъдем концентрирани", коментира Пиоли.