Треньорът на Милан Стефано Пиоли се надява, че до края на сезона тимът ще си осигури участие в европейските клубни турнири. Италианският специалист не пожела да коментира слуховете, че ще бъде заменен от германеца Ралф Рангник.

“Ако сезонът беше приключил с карантината, това щеше да е едно от съжаленията. Вместо това ние разполагаме с 12 мача, в които да си спечелим място в Европа. Трябва да се върнем към победите, и то възможно най-бързо, защото в рамките на 40 дни рискуваме всичко. Може и да сме заслужавали различни резултати в някои мачове, но това просто означава, че нещо ни липсва в някои отношения. Ако не печелиш, ти се учиш, така че дано да сме научили много ценни уроци", заяви Пиоли.

"Неизбежно е да чувстваме тези мачове като нов сезон след тримесечна пауза. Съставът обаче е концентриран и мотивиран. Беше ни много грижа за Купата на Италия, така че беше разочароващо да отпаднем по такъв начин, но притискахме Ювентус до края. Най-много съжаляваме за първия мач. От части заради наши собствени грешки, от части заради съдийски решения. Сезонът може би приключи за Матео Мусакио. Ние сме с четвъртото най-слабо нападение в Серия “А” не защото не създаваме възможности, а защото не реализираме достатъчно от тях. Именно в това отношение трябва да се подобрим. Разбира се, че искам повече от Рафаел Леао и така трябва да бъде, тъй като той трябва да осъзнава по-добре своя потенциал", добави още той.

"Ралф Рангник? Ние сме професионалисти и не можем да се разсейваме, тъй като имаме цели, които да преследваме. Позицията ни в класирането не отговаря на качествата ни и имаме шанс да го докажем. Тези, които трябва да взимат решенията, ще го направят. Всички треньори сме в същата неприятна ситуация - изцяло зависим от резултатите. В момента не сме в зона “Европа”, като всичко може да се промени в следващите 40 дни. Би било жалко да завършим сезона на тази позиция. Не ни очакват лесни мачове до края, но сме доказали, че можем да се борим с отборите, които са пред нас в класирането”, коментира Пиоли на пресконференцията си преди утрешното гостуване на Лече.