Официално Стефано Пиоли остава начело на Милан, след като поднови договора си до юни 2022 година. Италианският специалист разкри, че новината му е съобщена в понеделник и благодари на Иван Газидис заради честността.

Gulliver/GettyImages
67 снимки

Преди това се предполагаше, че Ралф Рангник ще поеме властта в Милан от следващия сезон, но след последните положителни резултати нещата са се променили драстично.

„Много съм щастлив. Знам новината от няколко дни и се радвам, че получавам шанса да бъда начело на толкова престижен клуб. От самото начало знам, че този отбор има качество и може да расте“, каза Пиоли пред „Скай Спорт Италия“.

„Сега трябва да се съсредоточим към следващите три мач, защото има още много работа да вършим. Имаме какво още да дадем и след 3 август ще мислим за бъдещето“, добави още той.

„Клубът се оказа много коректен с мен, защото на индивидуалната среща, която имахме ми казаха, че все още не е взето окончателното решение и ще бъде направен избор въз основа на оценките в края на сезона. Не съм споделя, че съм съсредоточен само в настоящето. Ако не се бяхме върнали на терена след рестарта, щеше да е сезон на голямо съжаление, защото преди спирането на първенството показахме признаци за това, което можем да направим“, заяви италианският специалист.

„След блокирането сме на трето място в таблицата и сме на същия коловоз, както Аталанта. Винаги съм говорил с Газидис. Имахме среща с него в седмицата, когато играхме с Дженоа. Тогава започнаха да се появяват слухове. Той гарантира, както на мен, така и на отбора, че не са взети окончателни решения. Имах по-близък контакт с Малдини и Масара, които са близо до нас всеки ден на „Миланело“. Но Газидис също стои близо до отбора. Той изрази възхищението си от работата ми. Обадиха ми се в понеделник, че намерението им е да ми предложат нов договор“, заяви Пиоли.

„Доволен съм от отбора, феновете и клуба. Работата ни е само в началото. Това е един от най-престижните клубове в света. Има глад за успехи, както от мен, така и от момчетата. Полагаме няколко много силни основи. Има млади играчи, които са показали качествата и могат само да се развиват още повече. Винаги съм се чувствал добре в Милан. Никога не съм усещал негативизъм към мен. Вярвах в нашата работа, в качеството на този отбор и способността му да постига важни резултати. Вярвах, че мога да ги накарам да повярват в себе си. Това беше дълъг процес, не лесен, особено, когато не стартирахме сезона заедно. Мисля, че вярата беше най-голямата ни сила“, добави още той.