Треньорът на Милан Стефано Пиоли обясни някои от тактическите си решения, с които да ограничи силните страни на Лацио при вчерашната победа на „росонерите“ на „Олимпико“ с 3:0. Независимо от спекулациите за бъдещето му, италианският специалист сподели, че вече мисли за мача с Ювентус.

Gulliver/Getty Images
19 снимки

„Отборът игра добре. Доволни сме от победата, но с такъв натоварен календар, мислите ни вече са за мача с Ювентус“, каза Пиоли пред DAZN.

“Знаем позицията си в класирането и трябва да продължим да поддържаме това ниво. В този мач отново използвахме много енергия, но видях положителен отговор от всички играчи и това ще ми помогне да направя своя избор за следващия мач. Това е четвъртият ни двубой за сезона срещу Ювентус. През последните седмици „бианконерите“ израснаха много, както и ние“, добави още той.

Стефано Пиоли говори и за тактическите си прийоми за двубоя с Лацио.

„Когато се подготвяте за мач се опитвате да ограничите силните страни на съперника. Лацио има много качество и се опитват да играят между линиите, така че Кесие свърши много работа и успяхме да запазим формата си. Работим много добре на „Миланело“. Винаги съм казвал, че имам група от отговорни футболисти, които са наясно с важността на фланелката, която носят. Не знам какво ще се случи с нашето и моето бъдеще, но сме концентрирани да се борим до края, за да можем поне да върнем Милан в Лига Европа“, заяви италианецът.

„Няма да участваме в Шампионската лига следващия сезон, но Милан е клуб с престиж и трябва да участва в европейските турнири. Играчите продължават да дават 110%, дори и тези, които са подписали договори до края на сезона и вероятно няма да останат в клуба. Те са решени да се докажат, че все още са силни играчи на топ ниво и да дадат най-доброто от себе си за Милан“, каза Пиоли.

„В момента е много важно да разговаряш с отбора, да усетите кой е уморен и кой има нужда от почивка. Ребич наистина се нуждаеше от такава. Ибра няма сила за пълни 90 минути в краката си, но със сигурност се е подобрил в сравнение със средата на седмицата срещу СПАЛ. Той ни позволи да се развиваме по отношение на манталитет, качество, техника. Истинско удоволствие е да работя с него и да гледам как се справят съотборниците му. Сега ни остава около месец и можем да продължим да натискаме докрай“, добави още треньорът на Милан.