Треньорът на Милан Стефано Пиоли изрази надежда втората поредна загуба на отбора да не се окаже фатална за класирането му в топ 4 на Серия "А". "Росонерите" допуснаха тежко поражение с 0:3 от Лацио и се смъкнаха на пето място в класирането, въпреки че преди началото на 33-ия кръг бяха втори. 

"Както често се случва в тези мачове, съперникът беше по-ефективен от нас в решаващите епизоди. Преди почивката играхме добре и можехме да изравним. Очаквах повече от отбора, защото разполагаме с всички качества да показваме стойностен футбол. След втория гол на Лацио стана значително по-трудно. Ние сме добър отбор. Претърпяхме болезнена загуба, но важното е да реагираме бързо. Ако получиш ранен гол срещу съперник като Лацио, му позволяваш да се защитава и да те контраатакува, а това е нещото, което те най-добре умеят", заяви Пиоли.

"Не искаме в края сезонът да се превърне в разочарование за нас, затова трябва да си стъпим на краката. И аз, и играчите сме разстроени, защото мачът наистина беше важен. Не бих казал, че сме играли ужасно, но със сигурност можем много по-добре", добави още той.