След драматичното поражение от Аталанта с 2:3, треньорът на Милан Стефано Пиоли сподели какво мисли за двубоя в Бергамо. Наставникът каза, че Милан е можел да се справи много по-добре на „Гевис“, но има и някои положителни моменти. По думите на Пиоли оттук нататък „росонерите“ трябва да се фокусират върху себе си.

„Когато допуснеш три гола, това означава, че отборът не е работил добре в дефанзивната част, не бяхме готови и достатъчно внимателни при атаките на Аталанта. На два пъти се върнахме в мача, играейки с интензивност, енергия и качество. Трябваше да се приберем у дома с положителен резултат, това е тежко поражение”.

„Ако мачът беше завършил 2:2, щеше да има много положителни неща. Имаше много положителни неща в мача от наша страна. Със сигурност искахме различен резултат, трябва да направим задълбочена оценка от наша страна. За съжаление съперниците ни бяха по-добри от нас в наказателното поле и това са ситуации, които трябва бързо да подобрим”.

„Искахме постоянство, искахме поредица от победи, за да се опитаме да се доближим до върха. Не успяхме са постигнем това, ясно е, че трябва да помислим върху себе си. Няма да променя мнението си относно нашите цели, първите четири места са нашата цел, но бихме искали да направим и нещо повече. Точно сега трябва да направим много неща по-добре и след това ще мислим за класирането. Сега трябва да мислим за победи в много мачове”.