Наставникът на Милан Стефано Пиоли изрази задоволството си от днешната победа с 2:1 над Салернитана. Той също така похвали разписалия се в мача Рафаел Леао, изразявайки надежда, че португалецът ще остане при „росонерите“. Треньорът не пропусна и за пореден път да защити новото попълнение Шарл де Кетеларе.

„Добър мач, но има ситуации, които можем да подобрим. Не успяхме да затворим двубоя. Беше важно да победим. Знаехме, че работихме добре. Днес видях внимателен и добър вертикален отбор. Това е първата стъпка към големите цели. Негативните преживявания те карат да разбереш какво не работи. Контролите не ни задоволиха и ние ги поправихме. Също така се върнаха качествени,  което ни даде нещо допълнително. Можем да посрещаме всяка среща с убеждение. Има трудности, но искаме да спечелим доста точки. Допускаме твърде много голове от центрирания. Това е един от аспектите, в които трябва да се подобрим. Днешното допуснато попадение можеше да се избегне.

"Състезаваме се със себе си. Сега започнахме с победа. Знаем, че се намираме във важни седмици. Ще играем много и ще трябва да свършим отлична работа. Леао има убеждение и щастие да бъде тук. Винаги му казвам, че неговият път на израстване с нас все още не е приключил. Днес той изигра мача определено с правилното отношение. Играейки така, скоро ще се превърне в шампион. Той работи с отбора и за отбора. Трябва да продължи така. Нужно е да бъде с нас, защото така сме добре и искаме да израстваме заедно".

"Де Кетеларе ми хареса днес, физически е по-добре. Мондиалът му помогна да тренира добре и да си отдъхне психически. Убеден съм в качествата му. Не искам да повтарям същите неща, но той е при нас от няколко месеца и премина през доста промени. Нека си спомним за Сандро Тонали и какви усилия положи. Де Кетеларе израства и скоро ще ни донесе голямо удовлетворение“, коментира Пиоли след двубоя.