Старши треньорът на Милан - Стефано Пиоли трудно скриваше разочарованието от загубата с 2:5 от Сасуоло в Серия А. "Росонерите", които само преди месец бяха смятани за претендент за титлата, вече са четвърти в класирането. Отборът изостава на 12 точки от лидера Наполи, Интер и Аталанта са съответно втори и трети. На точка зад Милан пък са Лацио и Рома.
 
„Чувствам се разочарован. Играем трудно напоследък и това ще ме накара да направя промени в тактиката и да потърся различен подход към играчите. Да завършим в зона Шампионска лига вече е нашата цел. 
 
 
Милан не прилича на отбора не само отпреди осем месеца, но дори и на този преди три седмици. След като не успяхме да победим Рома, нещо в нас се пречупи. Не успяваме да отговорим на шамарите, които получаваме. Вече я няма лекотата в нашата игра, затова трябва да работим по-концентрирано и уверено. Трябва да покажем, че все още можем да побеждаваме и да се класираме за Шампионската лига.
 
Другата седмица имаме дерби. Време е най-сетне да реагираме и да излезем от тази неприятна ситуация", заяви Пиоли в интервю за Sky Sport Italia.