Треньорът на Милан Стефано Пиоли разкри защо е сменил Златан Ибрахимович 15 минути преди края при загубата с 0:3 от Интер. 
 
"Той сам поиска да бъде заменен. Обясни, че е получил мускулен спазъм и не може да продължи", обясни Пиоли.
Според него вратарят на съперника Ханданович е направил страхотен мач и това е в основата на успеха на Интер.  
 
„Първият гол падна много рано и беше тежък удар за нас. Липсваше ни интензивност през първото полувреме, трябваше да направим повече, но заслужавахме да вкараме след почивката. Отправихме повече удари към вратата през второто полувреме, но Ханданович направи няколко решаващи спасявания. Не бяхме прекалено агресивни, но и не е лесно да спечелиш притежанието на топката срещу Милан. Беше трудна седмица, но ние ще реагираме.
 
Нашата сила е в баланса. Ние вярваме в работата си. Трябва да сме обективни. Преди една година или дори преди три месеца щяхме да сме щастливи да сме там, където сме сега. Но не сме доволни, защото това беше дербито, искахме да спечелим, но не трябва да забравяме за нашия път. Съжаляваме за днешното поражение, но лошата игра беше тази срещу Специя, а не днес.
 
Ние сме единственият отбор, който играе в плейофите на Лига Европа, имахме и няколко контузени играчи. Знаехме, че този сезон ще бъде труден и затова трябва да сме доволни от това, което сме направили до тук", коментира още Пиоли.