Наставникът на Милан Стефано Пиоли остана доволен след победата с 2:0 над Аталанта. По този начин „росонерите” направиха поредната крачка към титлата.

Сега тимът се нужде от победа или равенство в последния кръг срещу Сасуоло, за да вдигнат Скудетото, а Пиоли иска от играчите си да запазят спокойствие и концентрация.

“Първо искам да поздравя тифозите, защото това бе последният ни домакински мач. Те ни вдъхновяваха с тяхната страст през цялата година. Сега ни остава още една седмица и не трябва да променяме нищо, а просто трябва да запазим това спокойствие и концентрация. Аталанта е силен отбор и ни създаде проблеми, но ние се справихме добре в защита и не им дадохме много възможности. Също така се справихме добре в създаването на положения в атака. Играчите се движеха напред-назад, на широчина и към центъра. Всички мачове досега ни научиха каква трябва да бъде нагласата ни по отношение на решителност, вяра и кураж. Обратите срещу Лацио и Верона ни дадоха още увереност в собствените сили и отнеха част от напрежението. Момчетата знаят, че имаме силни и слаби страни. Важното е да наблягаме повече на силните”, каза Пиоли.

Gulliver/GettyImages
14 снимки

Наставникът не е печелил Скудетото досега, така че сега има шанс да направи това за първи път, като това ще е и първа титла и за Милан след повече от десетилетие.

“Честно казано последните седмици бяха напълно нормални, защото виждах отношението на играчите. Те се смееха, забавляваха се, излеждаха мотивирани и фокусирани във всяка тренировка. Няма нужда да се притеснявам, когато виждам това отношение. Преди мача бяхме приветствани от 10 000 фенове, което още повече ни надъха. Сега очаквам още една подобна седмица”, продължи треньорът.

Освен това Пиоли призна, че е използвал думи на легендарния фен на Милан Коби Брайънт, за да надъха играчите си.

“Показах на играчите интервю с Коби Брайънт, който след като води с 2:0 в плейофите на НБА казва, че работата още не е свършена. И нашата все още не е. Трябва да запазим това спокойствие и концентрация в решаващия мач накрая. Когато застанах начело на Милан, отборът имаше съвсем различна тактическа постройка и идеи за играта, така че трябваше да променим всичко. Сега хубавото е, че футболистите се стараят да усъвършенстват силните си страни и да се подготвят тактически. Да се настройват към слабите страни на опонентите ни”, сподели още Пиоли.