Милан ще трябва да се справя без Давиде Калабрия и Анте Ребич в гостуването на Фиорентина утре вечер от 21:45. Бранителят получи травма по време на лагера на националния тим на Италия, а крилото е почувствал болка на сутрешната тренировка днес. Това призна Стефано Пиоли, но отказа да коментира слуховете за свой нов договор с клуба.

“Съжалявам за Калабрия, защото той пропусна няколко мача и точно сега се чувстваше добре. Жалко е, но тези неща ги има във футбола. Освен това имаме доста сгъстен цикъл. Ребич почувства болка днес и няма да е на разположение утре. Нов договор? Сега не е моментът да се коментира такова нещо. Ще разберете повече, когато му дойде времето, сега мисля единствено за мача”, заяви наставникът.

След това коментира и противника в утрешния ден и проблемите в тима, тъй като Фиорентина няма да може да разчита на Матия Настасич, който е контузен, Никола Миленкович и Лукас Мартинес са наказани.

“Винаги съм притеснен от отбори, които изглеждат с много отсъстващи. Случвало се е и на нас и винаги ни донася допълнителна енергия. Фиорентина е труден противник с ясна визия. Искаме да контролираме всеки мач и трябва да се възползваме максимално от всеки шанс, който създаваме. Винченцо Италиано винаги се е справял добре в своята кариера, той е отличен треньор. Той е млад, има много ясни идеи и даде идентичност на Фиорентина. Аз бях много млад, когато бях треньор на този отбор, и нямах нормален мач заради възпоменанието на Давиде Астори”, заяви Пиоли.