Треньорът на Милан Стефано Пиоли коментира информациите около бъдещето му в клуба. Има слухове, че клубът се оглежда за негови наследници, но и такива, че той ще остане на “Джузепе Меаца” и след края на сезона.

“Приятно е да знам, че работата ми е оценявана по позитивен начин. Усещам, че аз съм мерилото на отбора. Никой треньор не е сигурен за поста си, независимо от резултатите. В крайна сметка, тези, които вземат решенията, ще преценят. Добре тренираме и това е истината - тук можеш да дишаш позитивен въздух. Приоритет ни е настоящето и можеш да определиш бъдещето, като мислиш за случващото се в момента. Не мислим за неща, върху които не можем да повлияем. Нямаме нито времето, нито енергията да размишляваме за нещо друго', заяви Пиоли.

"Да имаме такъв пример за решителност и амбиция като Златан Ибрахимович може да ни послужи за добро. Ако Ибра е станал шампион и уникален играч, то е, защото винаги е гладен и иска да се подобрява. Матео Мусакио? Няма нищо около него. Имаше проблем в прасеца. Ако беше отказал да влезе като резерва срещу Торино, сега нямаше да е в групата за мача. Утре обаче той ще е на линия, както и Хакан Чалханоглу. Лео Дуарте, Раде Крунич, Лукас Билия и Симон Кяер не са в групата за двубоя с Фиорентина. Другите са добре и тернират усърдно. Можем да подобрим позицията си в класирането. 14 мача са доста и бързаме да се подобрим”, заяви Пиоли на пресконференцията си преди мача с Фиорентина.