Треньорът на Милан Стефано Пиоли отдаде заслуженото на Специя, след поражението на „росонерите“ с 0:2 като гост. Италианският специалист заяви, че тимът му е получил ценен урок след края на двубоя.

Gulliver/GettyImages
32 снимки

„Със сигурност трябва да реагираме и ще го направим. Специя спечели заслужено тази вечер. Това е първото ни заслужено поражение този сезон, тъй като нямахме достатъчно качество и интензивност, така че съперника ни напълно основателно се възползва от това. Това ще бъде ценен урок за всички нас. Осъзнаваме, че ако не се представим на определено ниво, ще бъдем победени по този начин“, заяви Пиоли след поражението от Специя.

„Ние сме отбор, способен да спечели по грозен начин. Винаги се опитваме да се съсредоточим върху интензивността и темпото, така че като ни липсват тези елементи, не сме толкова ефективни. Борехме се по време на мача, но нищо не проработи, включително моят избор за играчи и представянето на тима. Очевидно това не е Милан, така че трябва да докажем, че сме през следващата седмица. Наясно сме колко негативно бе това представяне, точно както сме наясно с трудността на предстоящите двубои и добре знаем на какво е способен Милан. Всеки, който ни е гледал по време на тренировките през тази седмица, нямаше да очаква това представяне, но въпреки това се случи“, добави още той.

„Може би не бяхме достатъчно остри, за да реагираме на трудностите, които предоставяше Специя. Очаквахме да бъдат агресивни и бяхме подготвили контрамерки, но те не подействаха и направихме грешки. Всичко се обърка. Ако не движим топката достатъчно бързо, позволяваме на съперника да се върне в подредбата си и да станем предсказуеми. Тази вечер нищо не проработи. Това беше лошо представяне. Правилно е да напуснем терена с наведени глави, но от утре отново се изправяме на крака“, каза италианският специалист.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.