Старши треньорът на Милан Стефано Пиоли остана доволен от промяната в самочувствието и нагласата на отбора, когато се изправя срещу най-силните съперници.

Късно снощи „росонерите“ стигнаха до точка при гостуването си на Ювентус, а в края дори можеха да измъкнат победата.

„Дойдохме в Торино за победата. Ювентус доминираше в първите 20 минути, но с напредването на мача ние вдигнахме нивото си и имахме шанс да направим пълен обрат. Като цяло съм доволен. Лошото беше, че отново допуснахме наивен гол, след който съперникът се прибра в половината си и разчиташе на контраатаки. Положителното е, че не спряхме да търсим начин да се измъкнем от трудната ситуация. Показахме характер и това ме радва“, заяви Пиоли.

Gulliver/GettyImages
33 снимки

„Ювентус атакуваше много опасно по фланговете. Между Салемакерс и Томори нямаше достатъчно добър синхрон, но трябва да отдадем дължимото на противника, който умело избягваше пресата ни и си отваряше свободни пространства. През миналия сезон малко или много бихме разчитали на късмет, за да спечелим такъв мач. Сега знаем, че сме на необходимото ниво, за да побеждаваме и най-добрите. Позволихме си да рискуваме, за да опитаме да победим. Дори когато другият отбор ни превъзхожда, се стараем да даваме най-доброто, на което сме способни“, продължи наставникът на „росонерите“.

„Много хора са на мнение, че италианските отбори имат проблеми в Европа заради по-ниското темпо. Днес имахме 48 минути чисто игрово време. Твърде много прекъсвания на играта, спорове със съдията, нарушения… Трябва заедно да променим всичко това, за да не страдаме, когато се озовем при различни обстоятелства“, каза още Пиоли.