Старши треньорът на Милан Стефано Пиоли пое вината за слабата игра на отбора през първото полувреме на мача от турнира за Купата на Италия срещу Дженоа. „Росонерите“ се класираха за 1/4-финалите след победа с 3:1, но след продължения.

Пиоли коментира и травмата на защитника Фикайо Томори, който беше принудително заменен още преди почивката.

22 снимки

„Очевидно не съм си свършил работата, щом влязохме в мача с неправилна нагласа. Не бяхме достатъчно решителни и вината е моя. Липсваше ни енергичност и сами си направихме двубоя труден. Много искахме да победим и успяхме да обърнем нещата в наша полза, но трябва да работим върху грешките си“, заяви наставникът на „Дявола“.

„Не мисля, че сме опасни само с атаки по левия фланг. Там имаме играчи, които са добри в ситуации един на един, докато отдясно трябва да се освобождаваме с повече движение. В отбора ни има баланс, но днес просто не започнахме агресивно, а това значи, че не съм подготвил момчетата по най-добрия начин“, продължи Пиоли.

„Ноември беше много труден с контузиите на основни играчи и платихме цената за това. Сега е странна ситуацията с чакането на резултатите от тестовете за COVID-19, но отново показахме, че можем да обръщаме мачове с хората от пейката. Колкото повече футболисти имам на разположение - толкова по-добре. Надявам се контузията на Томори да не е сериозна. Той почувства изтръпване в коляното и не можеше да продължи. Дано е готов за понеделник“, каза още Пиоли.