Старши треньорът на италианския шампион Милан - Стефано Пиоли, не остана много доволен след равенството 2:2 с Лече в мач от Серия А. Той отправи критики към играчите си и заяви, че през първото полувреме са объркали всичко, което може да се обърка в мача.

Все пак „росонерите“ се добраха до точката през втората част, въпреки че губеха с два гола.

„През първото полувреме объркахме всичко, което може да се обърка. Допускахме напълно предотвратими грешки и след това стана сложно. Реагирахме и дори можехме да спечелим накрая, но истината е, че трябва да играем много по-добре“, започна Пиоли.

Наставникът направи изненадващи промени на полувремето, заменяйки защитника Тео Ернандес и крилото Алексис Салемакерс.

Gulliver/GettyImages
25 снимки

„Можеше да сменя още доста играчи на почивката. Исках да променим поведението си по фланговете и затова замених Тео и Алексис. Очаквах друго начало на мача, особено след разочароващите резултати напоследък. Трябваше да покажем класа и острота и да контролираме ситуацията по-добре. Това се случи през второто полувреме. Винаги е проблем, когато отборът е твърде притеснен или твърде спокоен. Нямам против нито едно от тези състояния преди мач, но този път подходихме по напълно грешен начин“, разкри италианецът.

След тази загуба изоставането на Милан от лидера Наполи е цели 9 точки. Всъщност обаче „росонерите“ са спечелили само точка по-малко, отколкото по същото време миналата кампания.

„Погледнато генерално, се справяме горе-долу по същия начин, както през миналия сезон. Със сигурност можехме да се представим доста по-добре след паузата за Световното. Трябва да се научим да не правим онези банални грешки, които правят един мач много по-сложен, отколкото е нужно. Трябва да анализираме представянето си и да видим къде грешим“, каза още Пиоли.