Наставникът на Милан Стефано Пиоли коментира предстоящия мач срещу Специя, търсенето на нов защитник и формата на Анте Ребич и Браим Диас.

“Ще трябва да играем като отбор. Изправяме се срещу опонент, който няма допуснат гол в последните си две гостувания, в които победи Наполи и Дженоа. Необходимо е да имаме ясни идеи. Важни са и индивидуалните изяви, но отборната работа ги подчертава по определен начин. Ако играем нашия си футбол, ще спечелим мача. Те имат някои слабости и трябва да се възползваме от това. Да, играта ни през първото полувреме срещу Дженоа би трябвало да ни събуди. Винаги сме показвали, че сме интелигентни и отговорни. В този мач ние не подходихме по подходящия начин и затова знаем, че утре трябва да започнем с яснота и решителност", започна специалистът.

"Имаме единомислие в трансферната ни стратегия. Не искаме да се променяме заради самата промяна, а за да разполагаме с играчи, които да подобрят състава по отношение на качество, присъствие и дълбочина. Не желаем да подпишем с някого само за да кажем, че сме взели нов играч. Пиер Калюлю и Матео Габия показаха, че и те са готови за важни мачове. Ако се появи подходящата възможност, клубът ще бъде готов. В противен случай ще си остане същият. Фикайо Томори се контузи, но се надявам, че ще пропусне само 3-4 мача. Ако зависеше от него, той щеше да играе още утре. Операцията обикновено отнема около четири седмици за възстановяване, така че ще видим колко дълго ще отсъства. Интервенцията премина добре, като това е първата му подобна травма.

"Ребич? Той имаше няколко големи проблема, така че му ще отнеме време, за да си възвърне формата, особено като се има предвид, че характеристиките му включват скорост и физическа сила. Анте трябва да се възползва от всеки един момент. Не мисля, че ще му е нужно много време, просто е необходимо търпение. Диас? Той започна добре, след което имаше физически проблем, а след завръщането си се справя прилично. Милан може да се справи без който и да е футболист. От играчите зависи да поддържат йерархията. Ако нивото на представянето се понижи, има друг футболист, който да заеме титулярното място. Ако искаш да играеш в Милан и да се утвърдиш като титуляр, трябва да си готов за това”, заяви Пиоли на днешната си пресконференция.