Треньорът на Милан - Стефанов Пиоли, говори след победата с 3:2 над Интер в дербито на Милано. Той беше изключително доволен от представянето на своите футболисти. 

“Очевидно това беше директен сблъсък. Винаги е имало съперничество, като нашите опоненти искаха да докажат, че са по-добри от нас поради много причини. Много съм доволен от отношението на отбора. Доминирахме в продължение на 70 минути, но веднъж щом се поотпуснахме, започнахме да допускаме рискове. Тези момчета продължават да ме удивляват със своите желание, енергия, талант и нетърпение да се учат. Наистина съм щастлив треньор. Тимът показа голяма зрялост срещу много силен противник. Не е възможно да доминираш за 95 минути, но показахме огромни решителност и присъствие. Осъзнахме, че всяка топка може да е решаваща, и подходихме към мача с правилното отношение.

 

Мисля, че Интер очакваха да ги пресираме по-високо, но ние ги изненадахме. Знаех, че ще играят с двама бързи нападатели и заради техните качества предпочетохме да стоим малко по-дълбоко, но също така да вложим още повече енергия и свирепост в индивидуалните дуели. За да се подобриш, ти се нуждаеш от талант и интелект, а Леао разполага и с двете. Дадохме му време и свобода да допуска грешки, за да се научи. Всеки път, в който го поставяме в ситуации един срещу един, той е важно оръжие в нашия арсенал. Рафа има език на тялото, който може да обърка мнозина, но мога да ви уверя, че той е наясно с потенцила, с който разполага, и няма търпение да се учи. Отборът ме изненадва, но това вече не се отнася за Менян. Той е невероятен и като човек, и като вратар. Силното ни представяне през миналата кампания се дължи на това, че имаме играчи на високо ниво, като Майк е един от тях”, коментира Пиоли след двубоя.