Отборът на Милан ще даде всичко от себе си, за да прекрати серията си без победи, когато се изправи срещу намиращия се във форма Интер в Серия A в неделя, надявайки се да покаже, че все още носи искрата, която помогна на играчите да спечелят миналогодишната титла, каза треньорът Стефано Пиоли. Милан е без победа в четири мача от Серия А, а за последно загуби с 2:5 у дома от 16-ия Сасуоло.

"Имаме план за игра, като взехме под внимание последните ни мачове и Суперкупата", каза Пиоли на пресконференция днес.

"Това е страхотна възможност за нас да се върнем към победите и трябва да направим всичко, за да я постигнем. Интер влиза в мача в отлична форма, но ние имаме голямо желание за победа. Искаме да се представим страхотно. Трябва да се справим по-добре, защото последните няколко двубоя не бяха на ниво", добави той.

"Всичко, което ни се случи през тези три години, не е случайно... Не сме загубили духа, който ни прави специални но трябва да го покажем отново", заяви Пиоли.

52 снимки

 "Шампионската лига е важна цел, която трябва да се приема за даденост. Ако погледнем първенствата на другите европейски лиги, сезонът на Наполи се откроява. От наша страна трябва да спечелим колкото се може повече мачове оттук нататък до края на сезона, за да завършим възможно най-високо в класирането, каза още той.

Италианският треньор се радва на завръщането на нападателя Златан Ибрахимович, който вчера поднови тренировки. Шведът не е изиграл нито един мач през целия сезон, след като претърпя операция на коляното през май миналата година.

"Златан Ибрахимович е жизненоважен за този отбор. За съжаление, двата мача с Тотнъм идват твърде рано и в този момент не знаем кога той ще бъде напълно готов. Надявам се с цялото си сърце, че може да се завърне скоро. Малко хора могат да направят това, което той прави, за да се върнат след толкова сериозна и сложна контузия", допълни Пиоли.