Старши треньорът на Милан Стефано Пиоли обясни защо замени Рафаел Леао на почивката при поражението от Торино с 1:2 при гостуването на тима в 12-ия кръг на италианската Серия А. „Росонерите“ останаха на трета позиция с 26 точки, а в следващия кръг ще бъдат домакин на Специя. Преди това, на 2 ноември, Милан ще приеме РБ Залцбург в среща от груповата фаза на Шампионската лита.

"Това определено не беше най-добрата му вечер. Беше доста очевидно. Исках да променя нещо, търсех повече движение на топката, така че предпочетох играч с различни характеристики", заяви Пиоли по адрес на португалския футболист.

Леао пропусна три добри възможности за гол през първото полувреме в двубоя с Торино, докато домакините отбелязаха две попадения в рамките на две минути.

Gulliver/GettyImages
15 снимки

"Не бяхме достатъчно агресивни и не показахме високо темпо. Не демонстрирахме правилното отношение и отдаденост в моментите, които можеха да променят мача", коментира Стефано Пиоли пред DAZN.

"През второто полувреме започнахме по-добре, но трябваше да вкараме по-рано. Тази загуба боли. Разбира се, че съм разочарован, защото очаквахме различно представяне. Трябва да покажем по-сериозно отношение в следващите мачове", добави наставникът на Милан.