Наставникът на Милан – Стефано Пили, опита да се оправдае за колебливата форма на „росонерите”, които по всичко личи няма да успеят да защитят титлата си. Според пециалиста, много са малко отборите, които успяват да поддържат толкова високо ниво в два поредни сезона.

В момента Милан заема едва четвъртото място във временното класиране, а лидер е Наполи. Двата тима ще се срещнат на четвъртфиналите в Шампионска лига.

„Мисля, че за всеки е трудно да спечели отново (бел.ред. – последователна титла). Не мисля, че има много отбори в Европа, които са печелили втора поредна титла. Ние станахме шампиони с много млад състав, благодарение на проекта и посоката на клуба, с които се гордеем”, сподели Пиоли.

„Ние сме един от малкото клубове с устойчив проект. Много са малко тимовете, което могат да спечелят титлата отново и да бъдат конкурентни в Европа. Това е скок, който все още не сме успели да направим, но тази година ни дава възможност да разберем страхотни неща, да се подобряваме и да бъдем още по-силен отбор”, каза още специалистът.