Италианският шампион продължава със слабите си резултати, след като в неделя вечерта загуби градското дерби срещу Интер с минималното 0:1. По този начин „росонерите“ вече са над 5 точки зад „нерадзурите“.

Старши треньорът на шампионите - Стефано Пиоли, заяви, че не съжалява за взетите от него тактически решения, като например оставянето на Рафаел Леао сред резервите.

Gulliver/GettyImages
37 снимки

„Ясно е, че искахме да имаме повече стабилност в защита. Не се отбранявахме лошо, но сбъркахме доста пасове, което ни попречи да направим опасни контраатаки. Отново получихме гол сед статично положение, иначе работихме много здраво по терена. Определено след почивката бяхме по-опасни в предни позиции, преди това не създадохме почти нищо“, заяви Пиоли след поражението.

„В никакъв случай не сме искали само да се защитаваме, но трудно преодолявахме пресата на Интер. Убеден съм че ако бяхме играли по-офанзивно, щяхме да имаме още повече проблеми. Понякога просто има моменти, в които трябва да потърсиш различен подход, за да увеличиш шансовете си за положителен резултат“, разкри треньорът на Милан.

„Рафа Леао трябва да работи повече, да е по-активен през цялото време на мачовете. Днес исках да играем с двама нападатели близо един до друг, но не се получи мнго добре. Не съжалявам, защото съм сигурен, че това беше правилното решение. Нормално е загубите да отнемат от увереността ни. Все още не сме опитен отбор. Няколко от момчетата не са в добра кондиция. Загубата в дербито няма как да помогне за повдигането на морала ни, но поне видях известна стабилност и решителност, които ще ни върнат на познатото ниво“, сподели още Пиоли.