Милан ще трябва да ограничи силните страни на отлично балансирания отбор на Рома. Такова мнение изрази наставникът на „росонерите“ Стефано Пиоли, който добави, че „джалоросите“ са изключително ефективни и трудни за противодействие.

„Дявола“ е на второ място в Серия А с 36 точки. С пет повече е лидерът Наполи, който в този 17-и кръг ще гостува на закъсалия Сампдория. Воденият от Жозе Моуриньо отбор на „вълците“ пък е на шесто място с 30 пункта.

"Рома е силен и завършен отбор. Те са комбинация между добра организация, атакуващи качества и физическа подготовка", заяви Пиоли пред репортерите днес преди първия домакински мач на Милан за годината.

"Николо Дзаниоло има невероятен потенциал. Той е както технически, така и физически оформен играч. Използва дълбочината на атаките, там търси топката, докато Пауло Дибала предпочита да играе между линиите“, очерта силните страни на противника Пиоли.

28 снимки

"Ще трябва да им се противопоставим сериозно, да ги ограничим максимално. И да внимаваме, защото са много добри на статични положения“, продължи мисълта си специалистът.

Милан скъси дистанцията от лидера Наполи миналата седмица, след като южняците паднаха 0:1 от градския съперник Интер. Но Пиоли е категоричен, че отборът му има да свърши още много работа в борбата за върха.

"Гледаме само себе си и това е. Трябва да се справим със сигуацията. Знаем, че ако искаме да спечелим Скудетото, трябва да съберем още много точки и много победи. Нека първо да започнем с утрешния мач и ще говорим по-нататък", допълни италианският специалист.

Пиоли добави, че защитникът Симон Кяер е имал някои проблеми на Световното първенство в Катар, но състоянието му се подобрява постепенно. Все пак няма конкретна дата за завръщането му на терена. Същото се отнася и за вратаря Майк Манян, който има проблем с разтежение на прасеца.