Треньорът на Милан Стефано Пиоли остана разочарован след равенството със Сампдория 1:1. Италианският специалист заяви, че "росонерите" не са направили достатъчното, за да спечелят двубоя.

Gulliver/GettyImages
28 снимки

"Напълно съм съгласен, че не сторихме достатъчно, за да победим, въпреки че можехме да го постигнем с удара на Франк Кесие в последните минути. Направихме твърде малко, играхме с бавен ритъм и подходът ни не беше правилният. Това беше сложен мач за нас. Сампдория играха по същия начин, както и в първия мач помежду ни. Днес ритъмът беше по-малък, а ние помогнахме на тяхната защита, която беше добре оганизирана. Трудно ми е да съм доволен след този мач. Представянето ни трябваше да е различно. Имахме доста ситуации, които да изиграем с правилните интензитет и качество. Това трябва да ни направи разочаровани и разстроени. Сега е необходимо да покажем, че можем отново да заиграем добре", заяви Пиоли.

"Надявам се, че Хауге ще придобие още по-голяма увереност. Той вкара важен за тима гол. Това ще му помогне да има повече вяра в уменията си. Стартовия състав? Изборът ми беше основан на футболистите, които играха много за националните си отбори. Всичко може да се подложи на критики, след подобен двубой не става въпрос за определени играч или позиция. Тимът не показа представяне на нужното ниво. Смятам, че Алексис Салемакерс разполага с добри характеристики, за да се справи в ролята на десен бек особено когато отборът диктува играта. Реших, че по този начин ще атакуваме повече и ще имаме по-качествено развитие на играта по фланговете", добави още той.