След въвеждането на системата ВАР във футбола, която бе революционна, то последва и дебат по темата дали Световните първенства да не се провеждат на всеки две години.

След тези две тези се появи още една такава, която „повдигна веждите” на футболните фенове. Тя дойде от наставника на Милан Стефано Пиоли, който призна, че играта, за да се развива, трябва да погледне към баскетбола.

Идеята на предводителя на „росонерите” е, когато един отбор премине с топката в половината на съперника, да няма право да я връща назад. По този начин ще се принудят съставите да изповядват ултраатакуващ футбол.

„Ако искаме да гледаме по-атакуващ футбол, то трябва да въведем това правило, което е в баскетбола. Да нямаш право да връщаш зад централната линия, ако изнесеш топката чрез своя отбор”, каза Пиоли на пресконференция преди съботния мач със Специя.

Наставникът също така смята, че часовникът трябва да спира, когато кълбото не е в игра. Италианецът акцентира, че петте смени, които станаха практика в следствие на пандемията от коронавирус трябва да останат.