Наставникът на Милан Стефано Пиоли говори преди утрешното гостуване на Лацио. "Росонерите" са трети, но на 16 точки от лидера в Серия А Ювентус, което кара Пиоли да отписва битката за титлата.

“Искаме да повторим представянето от неделя, но да постигнем различен резултат. В Лацио имат страхотни качества и идват след загуба, така че ще бъдат мотивирани. Играят добре, но можем да ги затрудним, като играем с интезитет", сподели той.

"Да, мисля, че надпреварата за първото място приключи. В Интер правят невероятен сезон и имаха трудна програма, в която спечелиха всичко. След като преодоляха тази програма по толкова ясен начин, мисля, че битката за титлата е приключила. Това, че могат да си гарантират Скудетото в дербито? Феноменални сте в хабенето на енергия за далечни неща. Има още много време до 21 април. Трябва да мислим само за утре, като ще направим равносметка по време на следващата пауза", допълни наставникът на Милан.

"Колко точки ни трябват за класиране в Шампионската лига? Масимилиано Алегри е добър в тези неща и той каза, че са необходими 70 точки. Има още много време. Да, проучваме Славия (Прага), но мислим само за Лацио. Няма нужда да даваме почивка на никого преди четвъртък, все още има време. Възстановихме доста играчи. Скоро ни предстоят много мачове, така че ще се нуждаем от всички. Дали имаме проблеми със съдиите? Не, те се опитват да се справят възможно най-добре и нямат нищо против нас. В някои ситуации имаме късмет, а в други - не. Да, трябва да подобрим статистиката си далеч от дом. Винаги се опитваме да налагаме нашата игра и ще трябва да го направим и утре срещу качествен опонент. Ще са ни необходими внимание и постоянство”, завърши Пиоли.