Треньорът на Милан Стефано Пиоли заяви, че тимът му е използвал страстта на феновете като „гориво“ при изразителната победа с 4:1 над Каляри на „Сан Сиро“ в мач от втория кръг на Серия А.

„Тази топлина и ентусиазъм ни направи много емоционални. Справихме се добре, използвайки тази страст като гориво, играейки с енергия и темпо. Вярно е, че може отборът да не чуе инструкциите ми заради шума от трибуните, но играчите знаят какво да правят“, заяви Пиоли.

„Когато започнахме подготовката си, видях, че Тонали, Леао и Крунич са по-зрели и по-готови за това предизвикателство. Поучиха се от миналия сезон, работеха много усърдно. Отворен съм за всякакви ситуации по време на мачовете и ще избера най-добрия състав за всеки следващ. Когато имаме нужда от двама нападатели, няма да се поколебая да използвам Ибрахимович и Жиру заедно“, добави още той.

„Групата в Шампионската лига е много трудна, тъй като имаме за съперници – отбор, който спечели трофея преди две години, друг, който триумфира в Ла Лига и Порто, които елиминираха Ювентус миналия сезон. Трябва да гледаме на това като на възможност да се насладим на момента. Свикнахме да се забавляваме на терена, но трябва също така, че великите отбори също са способни да печелят грозно“, каза треньорът на „росонерите“.