Наставникът на Милан Стефано Пиоли говори за взаимоотношенията си със звездата на отбора Златан Ибрахимович, за възможността да го използва едновременно с Оливие Жиру, за силата и амбициите на тима, за припадъка на Кристиан Ериксен на UEFA EURO 2020 и за завръщането на “росонерите” в Шампионската лига.

“Златан показва характер във всичко, което прави. В първия ни сезон заедно имаше случай, в който той не прие добре своя смяна. Той почука на вратата на офиса ми и заяви: “Днес аз ще говоря”. Затова аз стоях в ъгъла и го изслушах. На следващия ден му казах: “Златан, сега аз ще обясня защо направих определени неща” и той ги прие. Лесно е да се разбираш с него. Ние сме двама директни човека и си казваме какво мисли другият. Целта на срещите винаги е най-доброто за отбора. Той е първият, който застава пред отбора, и поема лична отговорност. 

Ибра е човек с огромни интелект и симпатия. Той ни накара да израснем много и все още има доста работа за вършене в Милан. Той ще се върне скоро. Тренира добре и дано да продължи така до събота, за да бъде в групата за неделя. Той и Жиру заедно на терена? Чудесните играчи, при подходяща наличност, могат да играят заедно. Жиру е отправна точка в наказателното поле, а Ибра сега е режисьор в атака. Когато и двамата са на 100%, може да го пробваме. Искаше ми се да го опитам по-рано, но нямаш възможност да го направя.

Милан е роден, за да побеждава. Разбира се, това отнема време, но моята амбиция и тази на момчетата е да печелим. Знаем трудностите, високото ниво в Италия и колко тежка ще бъде Шампионската лига, но в същото време сме много мотивирани. Работехме усилено, за да постигнем това и трябва да сме развълнувани, че се изправяме пред това приключение. Химнът на ШЛ е важен. Дали бих си го сложил като тон на звънене? Не, за тази цел си имам Златан, който ме буди. Този Милан е най-силният, който съм тренирал. Момчетата много израснаха и са наясно със своята сила. Трябва да си мислим, че можем да печелим всеки мач, а накрая ще видим докъде сме стигнали.

Случилото се с Ериксен беше голяма тревога. Помислих си най-лошото. Това, което Симон Кяер направи, не се случва всеки ден. Никога не съм се съмнявал в човешките му качества, но трябва да призная, че неговото хладнокръвие ме удиви. Странно е, че Милан за първи път ще играе на “Анфийлд”. Емоцията от завръщането ни в ШЛ ще бъде голяма. Миналия сезон играхме в Манчестър и беше добре. Дори и без феновете, усетихме въздействието. Предизвикателството срещу Ливърпул ще бъде вълнуващо. Завръщаме се в Шампионската лига с ентусиазъм и трябва да приемем трудните мачове за чудесни възможности, защото ако сме убедени, можем да преодолеем всяко препятствие”, коментира Пиоли по време на събитието “Шампиони под звездите” в Биела.