Треньорът на Милан Стефано Пиоли определи гостуването на Ювентус като най-важната среща в треньорската му кариера.

"Бианконерите" вече сдадоха титлата на Интер четири кръга преди края на сезона, но борбата за квота за Шампионската лига продължава да бъде крайно оспорвана, като Аталанта, Ювентус и Милан имат по 69 точки, с 2 повече от петия Наполи и на 5 пред шестия Лацио, който е и с мач по-малко.

"Който спечели ще има отлични шансове да се класира за Шампионската лига. Ние имаме още един директен мач срещу Аталанта, така че държим съдбата изцяло в ръцете си. Но гостуването в Торино е много важно и може да бъде решаващо за целите, които сме си поставили, за мечтата, която искаме да постигнем", заяви Пиоли.

"Това е най-стимулиращия и вълнуващ двубой и най-важният в кариерата ми. Мечтите са хубаво нещо, но само когато се сбъдват. Готови сме, имаме стратегия и план и се надявам са успеем", добави още той.

Голмайсторът Златан Ибрахимович има само едно попадение в последните девет мача за "червено-черните", но Пиоли е категоричен, че Милан не разчита само на шведския ветеран.

"Златан има огромно значение и влияние върху нашата игра, но не е единственият ни играч, който може да печели мачове. Той не е сам в атакуващ план. За това как ще се справим на терена ще зависи от представянето на всички, които играят", каза италианският специалист.