Треньорът на Милан Стефано Пиоли заяви, че критиките и похвалите във футбола винаги са прекалени. „Росонерите“ записаха първото си поражение през сезона срещу Лил с 0:3 в Лига Европа, но са готови да отвърнат на удара в утрешния мач с Верона в Серия А.

„Намалихме нивото на нашето представяне срещу грешния съперник, така трябва да сме готови да го увеличим отново утре. Имахме правилния дух, но ни липсваше точността. От съществено значение е да сме тешени утре, тъй като това е още една възможност да докажем какво можем да направим и какви сме ние“, заяви Пиоли.

„Изиграхме 10 мача за 21 дни, така че трябва да сме готови да се справим с това, както психически, така и физически. Създаваме си собствен натиск и сме много критични към себе си, защото искаме да бъдем амбициозни. Ние не се интересуваме от това, което казват специалистите, важното е да останем концентрирани и да се опитаме да печелим мачовете си. Критиките и похвали винаги са прекомерни във футбола. Нашият проблем срещу Лил беше, че не бяхме достатъчно остри, не се възползвахме от пространствата, които ни оставиха. Анализирахме това и трябва да се поучим от допуснатите грешки“, добави още той.