Наставникът на Милан Стефано Пиоли се съгласи с думите на Златан Ибрахимович, който след победата над Фиорентина каза, че отборът не се е отказал да преследва шампионската титла в Серия А.

„Червено-черните“ изостават на 6 точки от лидера и градски съперник Интер, но Пиоли също вярва, че битката не е приключила.

Gulliver/Getty Images
20 снимки

„Това беше най-трудният ни мач, защото дойде веднага след разочарованието в Лига Европа. От много време насам постоянно играем през три дни и трябваше да съберем всички останали сили, за да се справим. Исмаел Бенасер ни липсваше. Той притежава характеристики, които пасват перфектно на схемата ни“, каза Пиоли.

„Ибрахимович е прав да казва, че имаме шанс за титлата, защото бяхме начело в класирането през голяма част от сезона. Сега също не сме далеч от върха, а и имаме необходимата класа, за да преследваме победата във всеки двубой. Дали ще успеем е друг въпрос, но със сигурност ще опитаме. В началото на сезона целта беше място в топ 4. Сега искаме и нещо повече. Винаги съм казвал, че в края на сезона ще има четири много щастливи отбора и три много нещастни“, продължи треньорът на „росонерите“.

„Разбира се че не съм очаквал Ювентус да загуби от Беневенто. Но това е футболът, случват се и изненадващи резултати“, заяви още Пиоли.