Старши треньорът на Милан Стефано Пиоли призова футболистите си да надхвърлят своите граници, за да спечелят първа титла в Серия А от 2011 година този сезон - подвиг, който той настоя, че е изглеждал невъзможен в началото на кампанията.

След последния си успех в Скудето, седемкратният носител на Купата на Европа Милан изпадна в труден период, завършвайки едва 10-и през 2014/2015, но Пиоли наблюдава подобрение, откакто пое тима през 2019-а и изведе своите футболисти до второто място миналия сезон.

Милан е на върха в класирането, на две точки пред Интер, а Лацио е следващият отбор, с който ще играят футболистите на Пиоли в неделя.

"На този етап миналия сезон не знаехме дали ще завършим в четворката, докато този път се борим за Скудетото", каза Пиоли на пресконференция.

"Има напрежение и емоция, искаме да надхвърлим границите си и да вземем нещо, което в началото на сезона изглеждаше невъзможно. Както винаги, пламенно сърце и хладна глава са това, от което се нуждаем. Ние сме напълно наясно с това, което е най-вълнуващото, което бихме могли да изживеем. Мотивирани сме и концентрирани върху утрешния мач", добави той.

Пиоли каза още, че нападателят ветеран Златан Ибрахимович е близо до завръщане след контузията в коляното, която го мъчи през голяма част от сезона.

"Златан е светлината на този отбор. Неговата воля е невероятна, той прави всичко, за да помогне на отбора и да бъде на разположение. Вярно е, че не сме вкарали толкова голове, колкото бихме могли в негово отсъствие, особено като се имат предвид шансовете, които създадохме", коментира Пиоли.