Старши треньорът на Милан – Стефано Пиоли, даде своя коментар за загубата на италианския шампион от Наполи с 1:2 на „Сан Сиро“ в неделя вечер.

Специалистът сподели, че неговият тим не е заслужавал да загуби, но въпреки това поражението ще послужи в положителен аспект за възпитаниците му. Пиоли коментира и две от новите попълнения на „Дявола“ - Сержиньо Дест и Шарл Де Кетеларе.

"Разочаровани сме, има причина - искахме да продължим с нашата серия без загуба. Влезнахме в мача на добра скорост, играхме с енергия и раздаване. Да играеш толкова добре и да загубиш е голямо разочарование. Понякога мачовете се губят, защото нещата не се развиват по начина, по който си очаквал или защото ти липсва класа, но в този мач нещата не стояха така. Това е причината, която ни кара да съжаляваме за загубата. Трябва да се стремим да печелим двубоите, в които играем добре. Убеден съм, че през паузата ще работим още по-усилено, обръщайки още повече внимание на детайлите", започна Пиоли.

„Мисля, че тази загуба може само да ни помогне. Всъщност само отделни епизоди бяха решаващи за поражението в този мач. Мисля, че играхме по-добре от съперниците си и заслужавахме нещо повече“, продължи наставникът.

„Кяер напусна терена заради жълт картон. Калабрия пък съобщи за мускулна умора. При нормални обстоятелства той щеше да остане на терена“.

„Не обвинявам Дест за допуснатия гол. Смятам го за добър играч. Де Кетелар изигра най-добрия си мач този сезон. Все още му трябва време, за да разбере италианския футбол. Хареса ми неговото отношение и ангажираност към този мач. Шарл трябва да промени манталитета си. Не можем да очакваме от него да реши всички проблеми по време на мача. Доволен съм от работата му до момента“, завърши Пиоли.