Старши треньорът на Милан - Стефано Пиоли, изрази мнение, че срещата в Саудитска Арабия за Суперкупата на Италия с Интер няма отношение с лошата форма на „росонерите“. 57-годишният специалист не се съгласи с мнението, че отборът не е гладен за успехи, най-малкото защото е още твърде млад.

"Играем за трофей и се изправяме срещу нашия голям съперник, така че се нуждаем от страхотно представяне. Мачът е важен и можем да спечелим още един трофей, което би дало последователност на нашия път. Знаем, че трябва да вдигнем летвата. Няма значение какво стана в Серия А, утрешният двубой е различен“, започна италианският специалист.

„Така или иначе, сезонът не приключва утре. Мисля, че нещата около Милан винаги са преувеличавани в добър или лош смисъл. Интер са силен тим и винаги са ни създавали проблеми, но ние си имаме собствен план. Като всеки отбор, и те си имат слаби страни, но няма да ги разкривам“.

Gulliver/GettyImages
25 снимки

„Как толкова млад отбор да не е гладен за още успехи? Можем да направим само едно - да имаме повече качество. Без него е трудно да печелиш мачове. Не става въпрос за това, че сме задоволени с вече постигнатото“.

„Допускаме твърде много голове и отново трябва да се защитаваме като едно цяло. Правим твърде много грешки и трябва да се подобрим. Научил съм повече от негативния опит. Не смятам, че това е тежък момент за Милан. Ще играем за още един трофей и очевидно победата или загубата прави голяма разлика", коментира Пиоли на днешната пресконференция.