Треньорът на Милан Стефано Пиоли подкрепи Златан Ибрахимович и заяви, че нападателят не е расист. Италианският специалист предупреди тима си за предстоящия мач с Болоня.

„Не е нужно да гледаме назад, а само напред. Нека мислим за следващия мач, който ще бъде много труден. Болоня играе много интензивен футбол, ще ни трябва страхотно представяне, за да спечели,“, заяви Пиоли на днешната пресконференция.

„Имаме 18 точки повече от миналия сезон, тогава имахме разлика от 16-17 от Ювентус и Интер и сега работим, за да направим тази разлика още по-тънка, първите седем клуба в класирането са наистина силни“, добави още той.

„Не трябва да мислим какво се случва навън, а е необходимо да работим и да се усъвършенстваме и да постигнем необходимия баланс. Трябва да се справим добре на терена. Преценките могат да се променят бързо във футбола. Златан съжалява за червения картон, но е готов и решен за утрешния мач. Това, което се случи не е хубаво, не го оправдавам, но тези неща могат да се случат. Ибра със сигурност не е расист и е време да спрем да говорим за тези неща. Той винаги е бил на първа линия в борбата с дискриминацията“, каза италианският специалист.

„Бенасер се чувства добре, но той е извън игра дълго време. Ще пътува с отбора, но се съмнявам да стартира срещу Болоня. Манджукич си нарани глезена срещу Аталанта, но сега се чувства по-добре. Вчера тренираше с отбора и ако няма проблеми на днешната тренировка, ще бъде включен в групата за утрешния мач“, заяви Пиоли.