Старши треньорът на Милан Стефано Пиоли похвали отбора си за това, че реагира и навакса пасив от два гола при домакинството си на Верона.

Милан направи фантастичен обрат през второто полувреме на срещата, след като отбеляза цели три гола след почивката. Удар на Оливие Жиру с глава след около час игра намали дефицита на „росонерите“. Впоследствие, дузпа, реализирана от Кесие и автогол на Гюнтер, в рамките на едва две минути сътвориха пълния обрат в Милано.

„Много се гордея с характера на отбора. Днес го демонстрирахме. Трябва да кажем, че Верона бяха по-добри от нас през първото полувреме. Липсваше ни малко късмет при първия гол обаче. Видях правилното лице от играчите в края на първото полувреме. Те бяха наясно, че трябва да променим темпото и го направихме. Това бе чудесен тест за зрялост “, започна доволният Пиоли.

По отношение на пълния лазарет, наставникът на „Дявола“ заяви, че трябва да има приемственост и конкуренция, и гледа на създалите се обстоятелства мач за мач. Списъкът с контузени при “червено-черните“ е наистина дълъг, като в него са Флоренци, двама от вратарите – Менян и Плицари, новодошлите Бакайоко и Месиас, както и далите положителен тест за коронавирус Тео Ернандес и Браим Диас. Всички те пропуснаха снощния мач, в който от терена излезе принудително и Анте Ребич още преди почивката.

 

Саму Кастийехо пък влезе на терена през второто полувреме и бе с основна роля при втория и третия гол за Милан. Преди няколко седмици, играчът бе бурно освиркван от тифозите на“Сан Сиро“, а снощи след последния съдийски сигнал се разплака.

Пиоли коментира ситуацията и остана доволен от начина, по който съотборниците на испанеца го окуражиха: „Той трябва да бъде взет за пример. Аз реших да избера него като смяна и не сбърках. Наистина се радвам за него, както и за това, че всеки, който влезе на терена е готов да допринесе за отбора. Изградихме страхотен отбор със страхотен дух, както отлично се вижда. Дори и с всички отсъствия, винаги мога да изляза със силен състав. Заслугата е и на ръководството, което ми осигури този невероятен отбор“.

„Струваха си усилията за тези три точки, бяха много важни. Феновете ни дадоха страхотен импулс. Искаме да продължим растежа си. Сезонът е дълъг и конкуренцията е жестока. Мислим индивидуално за всеки един мач“, коментира 55-годишният треньор.

„Всички знаем колко важно е присъствието на Ибра. Той не е в оптимално състояние, но се подобрява. Не е зле физически, но не е и на максимума от възможностите си. Надявам се да изиграе още много мачове за нас“, завърши изказването си италианският специалист, който наскоро направи две години начело на тима.