Наставникът на Милан – Стефано Пиоли, говори след получаването на наградата „Златна пейка“ за изминалия сезон 2021/22, в който направи „росонерите“ шампион на Италия. 57-годишният специалист похвали феновете за това, че не са нападнали играчите по време на сериозната криза, която налегна отбора през месец януари и обясни защо е решил да играе с трима в защита.

“Бих искал да видя отново нашите сплотеност и компактност от миналия сезон. Лесно е да бъдеш задружен отбор, когато нещата вървят добре, но определено не беше толкова лесно да преодолеем тези три-четири трудни седмици. Показахме, че сме колектив, който има волята да преодолее трудности, и станахме още по-силни. Също така тази година феновете ни показаха какво означава да има атмосфера на обединение. Те можеха да ни създадат трудности, но вместо това със своята страст помогнаха на тима в специфичен момент“.

„Може със сигурност да се каже, че Милан иска да спечели във всеки мач оттук до края на сезона. А сега нека си говорим за следващото трудно предизвикателство срещу Аталанта, което ще е също толкова сложно колкото миналогодишното. Отборът трябва да събере доста точки. Борим се за местата от топ 4 на класирането, което е важна цел. Видяхме колко е добре да играем в Шампионската лига, така че искаме да участваме в нея и през следващия сезон. Трябва да дадем най-доброто от себе си оттук до края“.

„Защитата с трима играчи? Това е допълнително решение. Опитваме се да намираме решения и да се справяме с проблемите. През последната седмица много неща се получиха, а в други трябва да се подобрим. Дали Тиау ще има същото израстване като Томори и Калюлю? Надяваме се, той е концентрирано момче с добри характеристики да бъде модерен защитник. Той е едва в началото, но вярвам, че има качествата да се наложи”.