Треньорът на Милан Стефано Пиоли говори преди градското дерби с Интер утре.

"Подготвяме се да спечелим всеки мач, може да си представите с каква настройка сме за дербито. Но сме едва 12-и кръг и това не може да бъде решаващ мач за крайното класиране, няма да станем шампиони още сега", каза специалистът.
Според италианският наставник дербито ще бъде "много важно за тифозите. Ако спечелим, това ще ни даде 3 точки, но не можем да гледаме много напред. Мисля, че в този мач няма фаворит", смята той.

"На това дерби не влияе класирането. Ще имаме пълен стадион и ще търсим победата с внимание и решителност. Повтарям, че първенството е много дълго", каза още специалистът.

Според Пиоли много неща са се променили от миналата година, когато Интер спечели дербито с 3:0. "Ние се променихме, те са се променили. Смениха треньора, както и част от играчите. Това са мачове, които са трудни за предвиждане. Имаме план и ще се опитаме да го осъществим с търпение и ефективност. Ако се защитаваме много добре, това ще ни даде възможност да спечелим мача", завърши бившият наставник на Лацио и Интер.