Техническият директор на Милан Паоло Малдини коментира пред Кориере дела Сера пандемията причинена от коронавируса, която се разраства с бързи темпове в Италия. Легендата на "росонерите" и синът му Даниел са заразени с COVID-19, но в момента се чувстват добре:

"Психологически ми помага фактът, че моите родители вече не са сред живите. Имайте предвид, че бих дал всичко, за да мога да се видя с баща ми за още пет минути. Моята майка Мария Луиджиа си тръгна с него, три месеца по-късно. Но ако бяха все още сред живите, щях да съм много разтревожен за тяхното здраве".

Паоло Малдини се върна и към друг болезнен спомен - финалът в Истанбул: "Не е вярно, че на почивката сме празнували. Всъщност се карахме. Карахме се за глупави неща и тогава Анчелоти се намеси, и всички млъкнахме. В един финал винаги има напрежение".

Covid-19 обърка плановете на почти всички футболни шампионати, а според Малдини все още няма яснота кога ще се поднови първенството. "Трябва да има финал в шампионата и ще има, но не можем да кажем кога. Разбирам, че за хората футболът е важна част от свободното им време, но няма как да тренираш или да играеш без да имаш контакт. Редно е и да поставим всички отбори при равни условия. Някои, като Сампдория, са по-засегнати. Положителни проби дадоха и трима играчи на Юве. Не трябва да бързаме. Няма как да се справим с този вирус за два дни. Всички играчи трябва да получат време да подновят тренировки. Ще са необходими поне две седмици в подготовка".

Паоло Малдини коментира освиркванията, които получи от южната трибуна в последния му мач като играч на "Сан Сиро": "Дали съжалявам, че бях освиркан, защото се обявих срещу насилието? Не, не съжалявам за случилото се в последния ми мач на Сан Сиро. Винаги съм казвал това, което мисля".

"Откакто съм се оттеглил съм се чувал с Берлускони само веднъж и се видяхме на погребението на баща ми".

Легендата на Милан си спомни и Световното първенство през 1998 година, когато той бе капитан на Скуадра адзура, а баща му бе селекционер.

„Натискът е голям. Който не е играл със синята фланелка, не може да разбере това. По време на Световно първенство емоцията в италианците е много силна. Това е за добро, но и за лошо. Критиките са жестоки. Имал съм нещастието да загубя финал на Световно първенство, но Мундиалът в Италия през 1990 година беше истинска лудост. Цялата страна ни подтикна да дадем всичко от себе си“.

Малдини взе отношение и за отлагането на Олимпийските игри в Токио:

„Игрите трябваше да бъдат отложени. В днешни дни не можем да организираме нищо, не можем да се подготвим правилно за живота.